Katka na gauči

Blog’

Jak relaxovat a taky trochu něco k panické poruše

10December

Tento článek obsahuje nahrávky relaxace autogenní trénink. Čtěte dál.

Často se o někom řekne, že „neumí relaxovat“. Myslí se tím, že je neustále v pohybu, spíš aktivní, stále něčím zaujatý. To ještě nemusí znamenat, že neumí relaxovat.

Share

Koučování s Katkou aneb: “Na změnu není nikdy pozdě”

9January

Obrázek k článku: Koučování s Katkou aneb: “Na změnu není nikdy pozdě”

Jedna moje milá klientka se rozhodla napsat o své zkušenosti s koučováním a o své cestě k sebeuplatnění a naplnění. Dáša moc hezky píše a její příběh je inspirativní. Já osobně Dášu obdivuju pro její odvahu a vytrvalost, nezlomnost a nezdolnost. Dáša musí na své cestě překonávat hodně vnitřních překážek (v tom jsme si velmi blízké) a o to víc si vážím jejích úspěchů. Nutno podotknout, že Dáša je skvělá grafička, má velký cit pro estetiku, je velmi inovativní, nebojí se pouštět do nových oblastí (tedy bojí, ale nedá se tím zastavit). Její práce se mi opravdu moc líbí. Přála bych všem lidem, kteří si říkají „na to nemám“, aby se inspirovali Dášiným příběhem, pustili se do boje s vlastními pochybami a začali naplňovat své touhy strachu navzdory.

Share

Kdo chce být šťastný, musí přechytračit evoluci

30April

Obrázek k článku: Kdo chce být šťastný, musí přechytračit evoluci

Každý chce být šťastný, ale ne každý to umí. Málokdo si uvědomuje, že být šťastný je dovednost jako každá jiná, dá se to natrénovat. Jen musíme být chytřejší než evoluce.

Share

Neustále jen něco dobíhám

19December

Obrázek k článku: Neustále jen něco dobíhám

Možná v tenhle předvánoční čas bude patřičné moje následující zamyšlení. Znáte taky ten pocit, kdy pořád sami sebe dobíháte? Ještě než doděláte jednu věc, už myslíte na tu další, která vás čeká. Celý den před sebou valíte celý svůj seznam úkolů, možná svůj celoživotní seznam úkolů. Není divu, že na konci dne odpadáte do postele vyčerpaní a bez valné radosti z toho, co jste za ten den udělali, protože vás straší to všechno, co jste neudělali a co budete všechno muset stihnout zítra. Pak nemáte sílu ani si v klidu popovídat s partnerem nebo dětmi.

Share

Mindfulness a já aneb jak žít s úzkostí

3August

Obrázek k článku: Mindfulness a já aneb jak žít s úzkostí

Je mi 43, mám tři děti, báječný vztah a jsem většinou spokojený a vyrovnaný člověk, byť k tomu nemám moc dobré předpoklady. Však to tak nebylo vždycky a já se s vámi chci podělit o příběh, jak a z čeho jsem poskládala svojí životní spokojenost. Jednu z hlavních rolí tu hraje mindfulness neboli všímavost.

Share

Chtěl bych mít svůj byznys, ale bojím se

25July

Obrázek k článku: Chtěl bych mít svůj byznys, ale bojím se

Kdo by nechtěl mít něco svého? Práce na volné noze nebo ve vlastní firmě je náročná, ale pro spoustu lidí je to sen. Někdy trochu strašidelný sen.

Share

Jak na prokrastinaci

2May

Obrázek k článku: Jak na prokrastinaci

Oslovila mě kvůli prokrastinaci Jana, mladá inteligentní žena kolem 30 let. Chtěla, abych jí pomohla vyřešit odkládání povinností.

Share

Jak na prokrastinaci II

2May

Obrázek k článku: Jak na prokrastinaci II

V minulém článku jsem zmínila některé důležité stránky prokrastinace a co na ni zabírá. V tomto článku uvedu další nápady, jak si můžete od prokrastinace pomoct.

Příliš velké cíle

Představte si, že chcete vylézt na vysokou horu. Asi o tom nepřemýšlíte tak, že byste na ni vylezli jediným velkým skokem. Naopak jdete krok za krokem, prožíváte cestu nahoru, rozhlížíte se kolem. Cesta sama je cíl, a nahoře je skvělý pocit z vrcholu. Kdybyste si ale dali za úkol vyjít nahoru jedním velkým krokem, vzdáte to, protože je to nemožné. Zní to jako nesmysl, ale takhle se často prokrastinátor dívá na velké projekty. Vidí výsledný stav, který je velmi vzdálený, vypadá nedosažitelně. Jako by vycházel z předpokladu, že celý projekt má zvládnout v jednom kroku. Samozřejmě že pak ztratí chuť se do něj pustit.

Share

Jak na prokrastinaci III

2May

Obrázek k článku: Jak na prokrastinaci III

V předchozích dvou dílech seriálu o prokrastinaci (Jak na prokrastinaci a Jak na prokrastinaci II) jsem zmínila několik způsobů, jak překonávat prokrastinaci. Záměrně říkám překonávat a ne překonat. Návyky se mění pomalu a není to zadarmo. V tomhle článku zmíním dvě další věci, které můžou pomoct pouštět se do věcí, i když se vám nechce.

Share

Proč lidi dobrému šéfovi snesou modré z nebe

2May

Obrázek k článku: Proč lidi dobrému šéfovi snesou modré z nebe

… aneb jak nás ovlivňuje, že jsme druh primátů

Připusťme fakt, že člověk není nic víc než výjimečně rozvinutý primát. Pomůže nám to porozumět, proč lidi snesou dobrému vedoucímu modré z nebe. Myslím to vážně.

Share

Témata

Komentáře


Warning: Use of undefined constant comments - assumed 'comments' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /data/www/18797/katkamatouskova_cz/www/wp-content/plugins/get-recent-comments/get-recent-comments.php on line 915

Warning: Use of undefined constant trackbacks - assumed 'trackbacks' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /data/www/18797/katkamatouskova_cz/www/wp-content/plugins/get-recent-comments/get-recent-comments.php on line 916

Warning: Use of undefined constant comments - assumed 'comments' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /data/www/18797/katkamatouskova_cz/www/wp-content/plugins/get-recent-comments/get-recent-comments.php on line 928

Warning: Use of undefined constant comments - assumed 'comments' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /data/www/18797/katkamatouskova_cz/www/wp-content/plugins/get-recent-comments/get-recent-comments.php on line 928

Warning: Use of undefined constant trackbacks - assumed 'trackbacks' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /data/www/18797/katkamatouskova_cz/www/wp-content/plugins/get-recent-comments/get-recent-comments.php on line 929

Warning: Use of undefined constant trackbacks - assumed 'trackbacks' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /data/www/18797/katkamatouskova_cz/www/wp-content/plugins/get-recent-comments/get-recent-comments.php on line 929
Archiv

Menu